,

,

,

RODO

W związku z realizacją wymogów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informujemy, co następuje.

Administratorem Państwa danych osobowych jest:

Złotowskie Centrum Aktywności Społecznej
al. Mickiewicza 18, 77-400 Złotów
reprezentowana przez Dyrektora – Tadeusza Drobczyńskiego
email: zcas.zlotow@op.pl
tel: 67 263 22 88

Inspektorem ochrony danych w Złotowskim Centrum Aktywności Społecznej w Złotowie jest: Alicja Mendyk ul. Łowiecka 1, 77-400 Złotów ; tel: 500 329 056 ; email: am-iod@wp.pl

Do inspektora ochrony danych można zwracać się z pytaniami dotyczącymi sposobu i zakresu przetwarzania Państwa danych osobowych, w związku z działaniem Złotowskiego Centrum Aktywności Społecznej.

Podstawę przetwarzania Państwa danych osobowych stanowią: obowiązujące przepisy prawa, zawarte umowy oraz udzielona przez Państwa zgoda.

Cele przetwarzania danych osobowych:

Państwa dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie dla celów związanych ze statutową działalnością Złotowskiego Centrum Aktywności Społecznej.

Odbiorcami Państwa danych osobowych mogą być :

  • podmioty przetwarzające na podstawie zawartych umów,
  • podmioty uprawnione na podstawie odrębnych przepisów prawa

W związku z przetwarzaniem Państwa danych, przysługują Państwu następujące uprawnienia:

  • prawo dostępu do treści swoich danych, prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania , którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;
  • prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w przypadku uznania, iż przetwarzanie Państwa danych osobowych narusza przepisy rozporządzenia RODO.

Charakter wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych:

Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, jednakże niezbędne do korzystania z usług Złotowskiego Centrum Aktywności Społecznej.